Geschiedenis Scouting Deurne

In 2024 bestaat Scouting Deurne 90 jaar. In een reeks van verhalen blikken we terug op de geschiedenis van Scouting Deurne, vanaf de oprichting tot op heden.

Deze pagina wordt in de aanloop naar jubileumseizoen 2024-2025 gevuld met verhalen uit de oude doos. Heb je zelf nog mooie verhalen of foto’s? Stuur deze dan naar secretaris@scoutingdeurne.nl.

 

Het begin van scouting ligt in 1907. Er vond op Brownsea Island in Zuid-Engeland een proefkamp plaats onder leiding van Lord Baden Powell. Naar aanleiding van dit kamp zou de verkennerij, later Scouting genoemd, uitgroeien tot de grootste jeugdvereniging ter wereld met in 2020 zo’n 55 miljoen leden verdeeld over 223 landen.

Enkele jaren daarna wordt in 1910 in Den Haag de eerste Nederlandse verkennergroep opgericht. Als een olievlek verspreid de verkennerij zich over Nederland.


St. Paulusgroep, 1934

St. Paulus groep (1934-1941)
In 1934 namen Kapelaan van Kemenade en Harrie van de Burgt het initiatief om in Deurne een verkennergroep op te richten. In december van dat jaar wordt dan ook de St. Paulus groep officieel erkend door de Nederlandse Padvinders Vereniging (NPV). Lees meer…

 

 


Blokhut “La Forêt”

Huisvesting – Waar beleefde jij je Scoutingtijd?
Scouting Deurne houdt zijn activiteiten op “Scoutcentrum De Muggenhof” aan de Albert Schweitzerstraat, maar dat is niet altijd zo geweest. De eerste bijeenkomsten vonden in 1934 plaats op de zolder van het klooster Sancta Maria in de Visser, waar nu De Nieuwenhof staat. Lees meer…

 

 

Copyright Scouting Deurne - Privacybeleid